De activiteiten van de stichting de 4 koningen

 

 

2006-2011 De stichting de 4 koningen werd opgericht als de backbone van de Artspace Rondeel Maastricht (ARM). De Artspace ARM bestond uit een collectief van kunstenaars die naast hun werk in hun ateliers ook concerten en performances organiseerden in een leegstaande loods met kantoor in het rondeel. Een tijdelijke autonome zone zoals Hakim Bey dat al beschreef in 1991. Een zone die de rafelranden van de stad toont en tot een cultuurhuis voor vele kunstenaars en mensen met interesse in de kunst wordt. Een foto daarvan is hier zichtbaar https://kasparkoenig.com/media/SHd7wa9zzNWr5EXtLWnA7J.jpg

 

Met behulp van ieder individueel netwerk dat in het collectief opging, onstonden nieuwe samenwerkingen en projecten over de hele wereld, Van Beijing tot New York kwamen er artiesten optreden die vervolgens ook in de driehoek Luik ,Aken Maastricht tot weer duurzame wisselwerkingen leiden.

Kortom ARM katalyseerde kultuur met steun van de vrienden van de stichting de 4 koningen. In 2010 kreeg de Artspace een ondersteuning van het voormalige BKVB fonds en kon de stichting de 4 koningen zich langzaam terugtrekken.

 

zie ook daarvoor de website

https://www.artspacerondeelmaastricht.wordpress.com

https://www.youtube.com/results?search_query=artspacerondeel

 

Vanuit ARM en de ondersteuning van de stichting de 4 koningen kwam ook Raymond Brouwers` DESERT HOPE aan het rollen dat nu wederom tot het urban street forrest in Amsterdam en Berlijn gegroeid is. (zie beeld Desert Hope www.urbanstreetforrest.com)

 

 

2009 Slowbiking ontstond in de Artspace Rondeel Maastricht. In 2012 zette Paulien Willems samenwerking met de stichting de 4 koningen, een nieuwe stichting op die zich met het onthaasten en „cycle fun evenementen“ bezig is gaan houden.

http://www.cyclefunproductions.org/english/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2011  steunde de stichting de oprichting van de Buurttuin Old Hickory Plein te maastricht. Vandaag is dit een integratief en sociaal-cultureel element van het volkse plein.

2013-2015  fungeerde de stichting  bij het ontstaan van de landschapsopera „de maas vertelt“ geinitieerd door Paul Coenjaarts.

http://www.ragen.nl

 

 Door het netwerk en de koppen samen te steken ontstond een highlight van het cultureel seizoen 2016.

2016 kon de stichting bij de realisatie van de documentaire over deze landschapsopera  ondersteunen. https://www.youtube.com/watch?v=WHz_VMtlRRM

 

impressie: mei `16

sonic landscape

2016 - op dit moment steunt de stichting het werk rondom de opensource-software ontwikkeling van het project „listen to colors“. Een educatief project waarin kleuren via de webcam in geluid worden omgezet. In samenwerking met de JGU in Mainz (D), de ZHdK in Zürich (CH) en de Universiteit Maastricht (NL) ontwikkelt de stichting toekomstmuziek op deze pagina: https://www.listentocolors.net en op deze pagina: www.synetizer.com

Deze website maakt van het videobeeld van de webcam een vertaling naar geluid. Met behulp van de programmeurs Dan MacKinlay, Christoph Stähli en Fabian Aussems . zie ook

https://beso.listentocolors.net/